Niet voor iedereen is afval wegbrengen, schimmel uit de badkamer verwijderen of een nieuwe lamp indraaien even makkelijk. Dit is waar Sociaal Gericht op wil inspelen met hun onderneming.
“Wij zetten ons in voor ouderen en mindervaliden door klussen uit te voeren.”
Bart Lesschen (Sociaal Gericht)
Met een bijdrage van €4.400,- uit de Challenge kon Sociaal Gericht van start. Binnen de kortste keren hadden zij afspraken met diverse verhuurders in Groningen wat een basis legde voor hun klanten bestand.
Het verdienmodel van Sociaal Gericht werkt als volgd. Het grootste gedeelte van hun tijd besteden zij aan commerciële klussen. Voor een dag in de week gebruiken zij hun tijd om kosteloos klusjes te doen voor ouderen en mindervalide. Ze gebruiken overige materialen van hun commerciële klussen voor deze activiteiten. Op deze manier kost het uitsluitend tijd en inzet.
Groei: 7 mensen in dienst
De groei van hun onderneming begon al tijdens de challenge wat de jongens van Sociaal Gericht tevens 1 van de drie hoofdprijzen van 2018 opleverde. Van deze €5.000,- euro kochten zij een bestelbusje zodat ze nog grotere klussen konden oppakken.
Nu 2 jaar later. Gaat het goed met de onderneming. Ze hebben ondertussen 7 mensen in dienst waaronder ook werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De broers Bart en Erik, oprichters van Sociaal Gericht.